sobota 17. ledna 2015

Konečně vlastní nápad

Tužka tužkou - tužky sobě
Chtěla jsem zase nakreslit nějaký 3D obrázek. Projela jsem na internetu několik takových předloh, mnohdy i s postupy, ale pak jsem se konečně rozhodla zkusit si vytvořit vlastní. 
Už dlouho jsem ten cíl před sebou měla, jenže jsem pořádně nevěděla jak na to. Teď přišla ta chvíle pro taktiku ,,Pokus - omyl", takže jsem na nic nečekala, zapnula hudbu (nepostradatelná součást jakékoliv práce u stolečku, pokud to má být zábavné), nachystala papír a vybírala modelku z hromady tužek. Nakonec to vyhrála, sice obyčejná, ale u mě nová, žlutá tužka z prodejny KOH-I-NOOR, která se mnou poměrně často cestuje i do školy. 
Napřed, hned po vybrání tužky, bylo potřeba si vymyslet a určit, jakého efektu chci docílit a v jaké poloze tužka bude. Já jsem chtěla vytvořit dojem, že tužka sama kreslí, takže jsem jedním okem (a ne, nejsem chameleon) zkoumala tužku v mé ruce při kreslení a současně jsem ji kreslila. Potom mě napadlo, že by mohla přímo něco kreslit. Jenže to bylo složitější - kdybych doplnila normální 2D kresbu, působilo by to méně realisticky, proto jsem se pokusila o další, alespoň ploviční 3D kresbu. To se ale zrovna dvakrát nepovedlo, takže jsem to tím nejspíš i trochu zkazila. Ale až se mi bude někdy chtít, tak to z toho obrázku buď vygumuji, nebo odstřihnu :-). No a právě pomocí nůžek jsem to taky celé dokončila. Nějak od oka, a taky trochu od pravítka, jsem odstřihla horní část papíru tak, aby zbyl jen samotný vršek tužky.
A takhle to dopadlo:

Samokreslící tužka
Ještě mě napadlo, že bych kapku jen obstřihla, ale bála jsem se takhle riskovat :-D. 
Kdybych to měla sama zhodnotit... nepřijde mi to jako nejhorší začátek, ale do vymýšlení vlastních a opravdu kvalitních 3Dček budu muset ještě hodně trénovat.
Co říkáte na můj prvotní pokus Vy? :-)